Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2019: De Groene Ronde van Ierland
Dag 23 afstand: van: naar:
Zondag 4 augustus 2019 11,5 km Dungarvan Dungarvan

Wisselvallige rustdag

Als we de eerste keer wakker worden, regent het hard tegen de tent. We draaien ons nog maar eens om. Om half 9 zijn we echt wakker en staan we op. De zon schijnt al wel op de waslijn, maar nog niet op de tent.

Vlinder op de was

We ontbijten relaxed en werken de reisverslagen bij met een kop koffie. De uitgespoelde hemdjes en fietsonderbroeken drogen aardig. Tegen 11 uur valt er nog een spetter en tegen 12 uur zijn we klaar bij de tent en vertrekken met de fiets naar het centrum.

Haventje van Dungarvan

Terwijl we een geschikte plek zoeken om onze fiets te stallen, valt ons oog op een gezellig terras. Maar terwijl we van de fiets naar het restaurantje toelopen, valt er weer een stevig buitje. We schuilen bij de supermarkt en als het minder hard gaat rennen we naar het restaurantje. Daar gaan we binnen zitten. We bestellen een heerlijke panini en wrap beide met een soep. Helaas duurt het lang voor ons drinken komt. We blijven daarom wat langer. Gezien de buitjes buiten niet zo’n slechte keuze.

Toegangspoort Dungarvan castle

We gaan daarna cachen en bezoeken het kasteel. We zien een voorlichtingsfilm over de historie van Ierland en haar bezetters: van de Vikingen tot de Engelsen tot ver in de 20ste eeuw. Daarna gaan we naar de bijbehorende expositie en beklimmen de toren.

Collage Dungarvan castle

Na dit culturele uitstapje doen we boodschappen en gaan we naar de andere kant van de baai voor nog een paar caches.

Donkere luchten

Bij de camping zoeken we nog een laatste cache. Helaas blijft het weer niet droog. In de tent gelukkig wel en daar houden we dan ook onze borrel met fris en een nootje. Eten doen we wel onder een dak (dezelfde pub/golfclubgebouw als gisteren), want de verwachting is dat het niet droog blijft. Al zegt dat niet veel, want de buitjes van vanmiddag waren ook niet voorspelt.

Kerkje bij Dungarvan

hoogte profiel