Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2019: De Groene Ronde van Ierland
Dag 27 afstand: van: naar:
Donderdag 8 augustus 2019 0,0 km Dublin Dublin

Dublin

We slapen uit en gaan ontbijten. Het is chaotisch druk tijdens het ontbijt dat het hostel aanbiedt, maar we vinden een plekje om te ontbijten.

Top

We bezoeken het Trinity college, waar we gaan cachen en de Keltische boeken willen zien. Maar als we de plek hebben gevonden van de boeken, zien we een rij en besluiten daar maar vanaf te zien.

Sphere within a sphere

In de moderne bibliotheek is nog een kleine expositie van enkele cartoontekenaars. Naast de tekeningen op de muur, ook een slideshow met mooie cartoons over o.a. de Brexit, Trump en huizenprijzen/woonruimtetekort.

spotprent privatisering afval
spotprent Brexit

In de stad lunchen we bij de Metrobar op het terras. Al cachend lopen we vervolgens naar The Old Jameson Distillery. Bij de destilleerderij krijgen we een bevlogen rondleiding over de historie, het destilleerproces en de verschillende soorten Whiskey’s. In de groep veel Canadezen. Wim is een Whiskey drinker, voor Joke is het nieuw. De verschillende onderdelen van het proeven komt overeen met het proeven van wijn. De Irish Whiskey (trippel gedestilleerd) heeft onze voorkeur, boven die van de Schotse (enkel en gerookt) en de Amerikaanse (enkel en zoeter).

Collage Whiskey

Nadat we (Wim) de Whiskey’s hebben opgedronken die we aan het einde van de rondleiding hebben gekregen, zoeken we nog een paar caches en slaan boodschappen in voor de terugreis.

Molly Malone statue

We sluiten de avond af met een heerlijke pub-maaltijd bij The Workshop Gastropub. Daar toosten we nog met een laatste Guinness op de geslaagde vakantie.

Toosten op geslaagde vakantie