Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2021: Hanzefietsroute + Deutsch-Deutscher Radweg
Dag 8 afstand: van: naar:
Zaterdag 14 augustus 2021 85,6 km Rothenhusen Büchen

Heuvellandschap door de grensstreek

We vertrekken op tijd en fietsen al snel aan de andere zijde van Wakenitz en daarmee ook in voormalig Oost-Duitsland. Dat duurt echter niet lang, maar we maken wel direct kennis met de grens en de historie van het gebied. Er werd veel gevlucht in deze streek en daar had men de omvang van de grenswacht op aangepast. Een gedicht verwoord de impact van de gevolgen van de ‘bezetting/regime’.

Gedicht
deel van informatiebord

Het is heuvelachtig en we worden verrast met enkele pittige klimmetjes.

Heuvelachtig gebied

We fietsen langs diverse meren, die aan de grens liggen. In het oostelijke deel maken we ook kennis met kinderkoppen, volgens ons de meest gehate wegbedekking onder fietsers.

Kinderkoppenweg door bos

Ook hebben we stukken met naaldbossen, die zijn geplant om een barrière te vormen tussen Oost- en West-Duitsland.

Graanveld

We zien ook veel graanvelden, die vaak al geoogst zijn. Daarover kan de wind flink aantrekken. In een treintje ploeteren we voort. Ook zien we borden van bloemstroken bij velden met mais. Helaas zijn de meeste bloemen al uitgebloeid. De fietstocht onderbreken we met een leuke cacheserie, waardoor we ook af en toe een stukje lopen.

Grünen Band route

Tegen 16 uur komen we aan in Büchen. Daar halen we de boodschappen en fietsen door naar de Waldschwimmbad camping, waar we van de eigenaar nog een Radler krijgen aangeboden. Op dit sta-caravanpark hebben ze aan de rand van het bos een strook voor tenten met picknickbanken met een dak, stroom, prullenbak en watertappunt in de buurt. Wat een luxe.


hoogte profiel