Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2021: Hanzefietsroute + Deutsch-Deutscher Radweg
Dag 15 afstand: van: naar:
Zaterdag 21 augustus 2021 0,0 km Walkenried Walkenried

Rustdag Walkenried

We staan op een ongezellige Knaus camping, maar we maken er maar het beste van. Gelukkig heeft de camping goede was faciliteiten en het is droog en warm, dus de was kan ook drogen in de schaduw waar we de lijn hebben gespannen. We relaxen vandaag, werken de verslagen bij en drinken een lekkere kop koffie. Daarna lopen we door het plaatsje, naar de bakker en de super voor salade en drinken voor de lunch. Zo zien we ook wat van het plaatsje hoe men er woont.

Bospad bij de camping

Na de lunch gaan we wat geocachen in het natuurgebiedje achter de camping en bij het klooster in het dorp. Het is een pittige klim om van de camping aan de achterzijde af te komen.

Klooster Walkenried I

Na drie caches komt de warmte echt op ons af en drinken we wat fris op een terras met uitzicht op het klooster, waar een bruiloft plaatsvindt. De klokken kondigen de bruid aan.

Klooster Walkenried II

We vinden nog enkele caches in het plaatsje en gaan weer terug naar de camping.

Woef met GPS

Tegen kwart voor 6 gaan we naar het restaurant KIWI, naast de camping, voor een biertje op het terras. Dat lukt niet (al dagen vol geboekt), maar binnen kunnen we wel wat drinken en eten. We hebben geen zin in koken, dus dat doen we maar met een driegangen diner: kippen en tomatensoep vooraf, een Grillerteller en Schollenfilet als hoofgerecht en ijs met kersen en chocolade als toetje. Erg lekker en een geslaagde avond. Uitgerust kunnen we weer verder.

Kloster Walkenried