Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2021: Hanzefietsroute + Deutsch-Deutscher Radweg
Dag 16 afstand: van: naar:
Zondag 22 augustus 2021 85,4 km Walkenried Werleshausen

Onweer

Uitgerust vertrekken we, wel met ander weer dan voorgaande dagen. Bij het opstaan begon het te spetteren. We hebben in de binnentent ontbeten en toen het droog was, snel de boel afgebroken. We halen brood bij de plaatselijke bakker, dan hebben we dat tenminste in de tas. We streven ernaar om in Duderstadt nog boodschappen te doen, maar blijft spannend of de winkels op zondag nog (in de middag) open zijn. We mogen de Harz dan wel uit zijn, maar we klimmen nog lange stukken. Gelukkig dalen we ook veel, maar het gaat netto niet zo snel vandaag. Te meer omdat we regelmatig de regenkleding aan en uit doen.

op en neer en regelmatig nat

We hebben voor de supermarkt de route aangepast, ook zodat de route iets korter wordt. Duderstadt is ook deze zondagmiddag een gezellige stad. We cachen wat en zien diverse mensen op de terrassen zitten. In de Altstadt zijn enkele historische panden in vakwerkstijl en we zien bij het Raadhuis onder andere een schandpaal uit 1840.

Duderstadt

Na enkele caches gelogd te hebben, fietsen we door naar de super, waar het superdruk is. Ons geduld wordt in de rij op de proef gesteld, maar uiteindelijk hebben we boodschappen voor de avond en wat extra drinken voor bij de lunch. Als we de stad uitfietsen zien we vrij snel een bankje, waar we lunchen. De zon komt erbij, iets wat we niet verwacht hadden op deze dreigende dag.

Het gaat weer omhoog

We fietsen verder en al snel wordt het wolkendek nog donkerder en worden we toch ingehaald door een onweerswolk. Eerst alleen rechts van ons gerommel, maar later ook van links. De weg naar het topje is niet erg relaxed met het gerommel naast je en geen schuilplek in de buurt. Bij een bosje vlak onder de top schuilen we, net op tijd voor de regen die volgt. We staan onder een boom die de regen goed tegenhoudt. In de richting die we op willen is de lucht lichter, dus als het minder hard gaat, fietsen we verder.

De weg is weer nat

Dat lijkt goed te gaan totdat de onweerswolk ons weer insluit. Dit keer hebben we wel een brede boom waar we achter gaan staan, maar het bladerdek is niet dicht, dus erg veel schuilen is het niet. Als het meeste is gevallen, komen we achter de boom vandaag en fietsen we weer helemaal ingepakt verder. Langzaamaan wordt het droger. We overwegen nog een Gasthaus, maar al onze regenkleding is nog nat. Werleshausen is nog 20 kilometer en dat moet te doen zijn.

Omhoog

De overnachting hebben we gepland op een jeugdherbergterrein bij een burcht op een heuvel. Beneden twijfelen we nog even of we er heen gaan, maar nog verder fietsen zien we ook niet zitten. Berg op valt heel erg tegen, maar tegen half 7 zijn we er.

Burcht Ludwigstein

Het terrein staat vol met scoutinggroepen. Op één van de velden zetten we onze tent op. We frissen ons bij de tent op en gaan snel eten koken. De jongeren houden de afwaskeuken bezet, dus ook dat doen we bij de tent. We gaan daarna snel de tent in, want we worden geplaagd door steekbeesten. We slapen verder goed, want het wordt snel rustig op het kampterrein.


hoogte profiel