Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2021: Hanzefietsroute + Deutsch-Deutscher Radweg
Dag 17 afstand: van: naar:
Maandag 23 augustus 2021 83,3 km Werleshausen Creuzburg

Déjà vu langs de Werra

Vandaag een rivierdagje en ook nog een bekend stuk voor ons. We fietsen vandaag langs de Werra, dus een dagje lekker doorfietsen.

Optrekkend vocht uit het bos

We zien direct veel meer fietsers, want rivieren trekken fietsers aan. Ook zijn er diverse routes die hier samenkomen.

Langs de Werra I

We horen diverse keren Nederlanders tegemoetkomen. Op basis van de leeftijd gokken we dat het een Fital-groep. Bij Bad Sooden-Allendorf spreken we een reisbegeleidster van inderdaad de Fital-reis die vandaag onderweg zijn naar Hann. Münden. Er komt een tijd, zegt ze dat ze de enige fietser van de groep is zonder e-bike. Wij fietsen nog met plezier zonder en hopen dat nog een tijd te kunnen volhouden.

Bad Sooden-Allendorf

Onze déjà vu, stamt uit 2010, toen we een stuk van de Werra-route fietsten op de Praag-route. Ook toen was het regenachtig, dus dit gebied laat in dat opzichte geen goede indruk achter. Sindsdien is de Werra al twee keer ver buiten haar oevers getreden. In 2011 en 2013 is het water op kniehoogte gekomen.

Bord over brug met hoogwaterstanden

We zien een grote zwanenfamilie over het water tegen de stroming in zwemmen.

Zwanen

Een verschil met 2010 zijn de aanstaande verkiezingen eind september. Alle plaatsen hangen vol met verkiezingsposters. Veelal van de Rijksdag, maar ook zijn er eerder in september op diverse plekken lokale verkiezingen. Op de posters diverse lokale politici, al zien we op de hele route ook een paar kopstukken overal terugkomen met dezelfde slogans.

Verkiezingsposters

De camping waar we rond 16:20 aankomen is ook dezelfde als in 2010. Toen was de camping nog in oprichting, maar nu zijn de bomen al aardig gegroeid en is het terrein meer aangekleed. De douches zijn nog steeds containers, maar het water is goed warm en het is schoon, dus verder een prima onderkomen. We merken wel dat de zon al vroeg ondergaat rond 19h. Het koelt dan ook snel af en het wordt snel vochtig door de Werra in de buurt.

Langs de Werra II

hoogte profiel