Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2021: Hanzefietsroute + Deutsch-Deutscher Radweg
Dag 18 afstand: van: naar:
Dinsdag 24 augustus 2021 86,5 km Creuzburg Tann

Déjà vu langs de Werra

Na een hele vochtige nacht staan we op. Ook de was aan de waslijn op 2 meter hoogte hangt vol condens. Het is koud, zo’n 10°C als we opstaan. Nadat we de sleutel hebben ingeleverd vertrekken we om 8:15. Er zijn ook al diverse kanoërs in actie, maar verder is de camping nog vrij rustig. We fietsen verder langs de Werra, nog steeds dezelfde route als 2010.

Bomen langs de weg

De slanke bomen in de bocht van de weg lijken nauwelijks gegroeid. Ook de eerste Kali berg komt ons bekend voor.

Kali berg

Nabij Heringen verlaten we de Werra en de route die we in 2010 hebben gevolgd. Met gevolg dat we direct mogen klimmen door een mooi landschap. We zien nog een tweede Kali berg. Via een autoluw pad klimmen we naar Vitzeroda, waar we gaan lunchen. De plaatsjes hier hebben hun gepleisterde muren mooi beschilderd.

Muurschildering

Op het topje loopt de grens weer, ook hier zijn dorpjes gespleten. We proberen onze handdoeken en theedoek te drogen in de zon tijdens de lunch. Als ze droger zijn en wij wat afgekoeld, dalen we (steil) weer af naar de Philippsthal bij de Werra. Via de eenheidsbrug steken we de Werra over. Aan de andere zijde staat een kunstwerk van 25 jaar eenheid.

eenheidsbrug Philippsthal

We klimmen en dalen verder, onverhard, maar gelukkig niet meer zo steil als vanochtend. We komen aan bij POINT ALPHA. Een keer wat anders dan de Oost-Duitse wachttorens. POINT ALPHA is de Amerikaanse versie van de grensbewaking aan de westzijde. Het is er druk met toeristen.

Vanaf het 'Westen' gezien

We dalen af via een steil graspad. Als het had geregend, dan waren we omgefietst. De afdaling is spannend, maar te doen.

Afdelen over een graspad

We komen uit in Geisa, een toeristisch plaatsje. De vermoeidheid begint toe te slaan. De zware afdaling hakt erin en na Geisa richting Tann volgen we eerst een voormalig spoorbaan omhoog. De route volgt vervolgens een saaie lange weg met een losliggend fietspad langs een drukke weg. De weg is niet vlak en klimt aardig. Met een extra koekje lukt het om Tann te bereiken.

Poort in Tann

De beoogde camping is 4 kilometer verder, maar het is genoeg geweest. We gaan op zoek naar een hotel in deze plaats. Het tweede hotel heeft een kamer vrij en we nemen deze ruime, maar gedateerde kamer. We douchen en rusten even uit op de kamer om vervolgens op het terras op de binnenplaats nog even te toosten op de zware dag. Binnen eten we een lekkere warme soep en een heerlijke Duitse schnitzel.


hoogte profiel