Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2021: Hanzefietsroute + Deutsch-Deutscher Radweg
Dag 21 afstand: van: naar:
Vrijdag 27 augustus 2021 81,8 km Bockstadt Kleintettau

Regen

Na gisteravond al veel regen gehad te hebben, zijn er afgelopen nacht ook nog een paar buien overgetrokken. Als we opstaan is het droog, maar de tent erg vochtig. Tijdens het afdrogen van de tent gaat het toch weer regenen, dus we verplaatsen de (lege) tent snel onder de luifel.
We realiseren ons dat we met onze vakanties eigenlijk vaak geluk hebben gehad qua regen, maar in deze onbestendige zomer ontkomen we niet aan de buien of regen, zoals vandaag. De tent gaat dus niet droog mee, maar dat zien we over 2 dagen wel weer, want komende nacht hebben we een dak boven ons hoofd. We vertrekken met regenkleding aan, al lijkt het bijna droog. Regenkleding helpt ook tegen de kou en met de 11 graden is de regenbroek best aangenaam.

Origineel stuk Muur

We fietsen over landwegen naar de route. We dalen en klimmen eerst met regenkleding aan, maar al snel wordt het wat steiler en gaat de regenkleding toch maar uit om de warmte kwijt te kunnen. Op de top gaat deze kleding weer aan om ons te beschermen tegen de kou tijdens de afdaling. Ondertussen zien we nog een origineel stukje muur en wat jongvee in grotere groepen.

Jongvee

Net als onze weg is de omgeving ook bergachtig. In Rödental halen we wat boodschappen en trakteren we onszelf binnen op een koffie met pruimengebak om ook even op te warmen. De kou hakt er toch wel in.

Koffie met gebak

Via een vlak pad langs een spoorbaan en een riviertje fietsen we verder. Een bui achtervolgt ons, maar we trappen flink door om deze voor te blijven. Dat lukt aardig, want het spettert hooguit wat.

Herdenkkingssteen Liebau

De route wordt weer meer glooiend en bij het verdwenen dorp Liebau willen we lunchen en een cache zoeken. Dat lukt ons niet en de bui heeft ons alsnog ingehaald en we doen onze regenkleding weer aan. We fietsen eerst verder voor een droge lunchplek. De twee volgende gehuchten hebben geen lunchplek en we klimmen een bos in. Daar zien we alsnog een bankje en zelfs de zon probeert erbij te komen. De regenbroek gaat weer uit en de niet droge was weer achterop. We komen nog langs een super, waar we wat nootjes en drinken halen. Ondertussen begint het weer te regenen, vooral te miezeren, maar daar worden we wel nat van.

Landweggetje

De laatste 20 kilometer fietsen we door het mooie dal van Tettau. Hier loopt ook de Rennsteig door. Het is een idyllisch dal met veel natuur en onderdeel van de Grüne band. De miezerregen en de mist achterin het dal versterkt het gevoel. We volgen de rivier stroomopwaarts en stijgen gestaag met soms wat pittiger klimmetjes. Onderweg komen we een paar gehuchtjes tegen.

Regen in het dal

We overnachten in Kleintettau, omdat de herberg in Tettau vol zit. Het laatste stuk daarna toe is steil en we fietsen ons weer warm. We komen langs een glasfabriek en niet veel later zien we het Gasthaus waar we overnachten. We worden warm onthaald en de natte fietsen mogen in de garage onder het gebouw staan. Na het douchen en uitrusten, eten we in het Gasthaus, waar de gastvrouw lekker voor ons kookt.


hoogte profiel