Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2021: Hanzefietsroute + Deutsch-Deutscher Radweg
Dag 23 afstand: van: naar:
Zondag 29 augustus 2021 0,0 km Harra Harra

Rustdag

De weersverwachting voor vandaag is niet veel soeps, maar kans op regen is nog geen regen. In de ochtend begint het te regenen. In de tent klinkt het erger dan het is. Onze handdoeken en de theedoek zijn nog niet droog en hangen we wel op aan de lijn, want wellicht droogt het meer door de wind dan dat het nat wordt van de miezerregen. Na de koffie lopen we een rondje door Harra.

Harra

We hebben de camping nog niet verlaten of het gaat wat harder regenen. Toch verkennen we het dorpje met een kerk, een bakkertje (vandaag of altijd dicht?) op het dorpsplein en een Heimatmuseum, die vanmiddag een paar uurtjes open is.

Heimat museum

Het is erg rustig op deze zondagmorgen. Er lopen enkele andere toeristen van de camping rond, maar verder geen leven. Sinds een dag of 2 of 3 zijn we in een leistenengebied. De huizen zijn niet meer in vakwerkstijl gebouwd, maar voorzien van leistenen. Het ziet er statig uit. Ook de leistenen huizen lijken ons bewerkelijk bij de bouw en wellicht ook qua onderhoud.

Borden op station

Op de terugweg verkennen we het stationnetje, waar we morgen vertrekken. Deze is goed toegankelijk en we hoeven geen spoor over. We schatten in dat het zo’n 5 minuten lopen is vandaag de camping. Het is te steil om te fietsen in ieder geval. We gaan terug naar de camping om in de tent te lunchen.

Tentleven

Eigenlijk hadden we nog één etappe naar het drielandenpunt in de planning, maar de treinreis op dinsdag vanaf Schönwald lukte niet met de fiets, dus hebben de route met een dag ingekort en dat is nu met het slechte weer, niet erg. Dus hebben we nu een rustdag en morgen een treindag.
De radarbeelden beloven niet veel goeds deze middag, dus we besluiten maar bij te slapen na de lunch. We ruimen onze spullen op en gaan daarna naar het campingrestaurantje. In de verwarmde serre drinken we een lekker biertje. Het wordt snel drukker en tegen 6 uur bestellen we ook onze salade als voorgerecht en steak/schnitzel met patat als hoofdgerecht. Een heerlijke no-nonsense maaltijd met lekker veel salade. Tegen half 8 wordt het droog en gaan we naar de tent om thee te maken en heet water in de thermoskan voor morgenvroeg. Daarna lopen we nog een stukje over de brug waar we vanaf de tent op uitkijken. We blijven op de weg, want het wordt al schemer. Tegen 9 uur is het donker en zijn we terug bij de tent.