Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2021: Hanzefietsroute + Deutsch-Deutscher Radweg
Dag 24 afstand: van: naar:
Maandag 30 augustus 2021 2,7 km Harra Lathen

Treindag naar beter weer?

Lang leve de weer apps van tegenwoordig. We zien voordat we gaan slapen, dat er nog een zwaar regenfront over trekt aan het begin van de nacht. We zetten de schoenen maar wat verder naar binnen. Bij de keuze van de tentplek hadden we al besloten niet langs de Saale naast de vissers te staan, want je weet maar nooit met rivieren. We hebben de naden van onze tent (voor de vakantie) opnieuw geïmpregneerd, dus we gaan met een gerust hart slapen. We worden uitgerust wakker rond 6 uur. Het is zo goed als droog maar als de spullen zijn ingepakt trekt er nog wel een buitje over.

Ontbijt in de tent

We ontbijten in de tent. Daarna is het droog, maar wel mistig. De regenbroek hoeft in ieder geval niet aan. De condens wordt zoveel mogelijk van de tent gehaald en we vertrekken naar het stationnetje. Daar zijn we nog een half uur te vroeg, maar we zijn blij met het stationnetje en blij dat we niet naar Blankenstein hoeven.

Wachten op de trein

We zijn de eerste twee passagiers in deze trein die door dit soms smalle dal rijdt. We genieten van de treinreis en kijken naar de natuur langs het spoor.

Rails

Onderweg een paar flinke buien, andere momenten een bescheiden zonnetje. Deze zon wordt pas wat serieuzer voorbij Münster. Naarmate de zon verder doorbreekt wordt het uitzicht vriendelijker. Dat is wel wat we gemist hebben deze vakantie. Over het algemeen veel bewolkt weer.

Fietsen in de trein

Om 19:20 uur zijn we in Lathen. Daar halen we bij de super soep, salade en stokbrood. We fietsen door naar de (grote) rustige camping. Achter een hegje bij de camperplaatsen zetten we onze tent op. Tegen half 9, als het al gaat schemeren gaan we eten. We zien de eerste sterren al. De soep smaakt goed en we kijken terug op een soepel verlopen treinreis. We genieten nog van de droge avond alvorens te gaan slapen. Morgen laatste dag naar huis.

De volledige trein/reis route van vandaag:
Harra - Gera Hbf : RB 32 (8:38-10:53)
Gera Hbf - Hamm(Westf) Hbf : IC 2152 (12:04- 16:52 17:00, een beetje vertraging)
Hamm(Westf) Hbf - Münster(Westf) Hbf : RB 69 (17:20-17:47)
Münster(Westf) Hbf - Lathen : WFB RE15 (18:05-19:22)