Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2022: Jutland fietsroute + Oostzee route
Dag 5 afstand: van: naar:
Woensdag 3 augustus 2022 52,2 km Vrads Silkeborg

Heuvelig merenlandschap

We beginnen met een stukje voormalige spoorbaan, het verlengde van de echte (toeristen) spoorbaan, waarbij we hebben overnacht. Ook in Denemarken fijn, want de hoogteverschillen zijn soms best pittig en nu blijven we op hoogte.

op de voormalige spoorbaan

Naast de spoorbaan zien we enkele mooie stukken heide.

heide

We doen één van de ommetjes van de Jutlandroute, langs diverse meren, waar we soms een glimp van opvangen. We zien onderweg enkele reeën die ons ook zien, alvorens ze doorgaan met grazen.

reeën

Na de voormalige spoorbaan hebben we enkele serieuze klimmen en dalen. Waar gisteren de beklimmingen van de heuvels kort waren, zijn de beklimmingen nu langer en de heuvels hoger. Tijdens het klimmen voelen we onze spieren en tijdens de afdaling de wind. Die is warm vandaag. Afgelopen nacht is de temperatuur al opgelopen en om 9 uur was het al 21 graden Celsius. En het is nog warmer geworden, maar daarmee is er wel dreiging van onweer. We willen op tijd bij de camping zijn, wat in principe met de afstand ook moet lukken. Door de vele meren, zien we ook veel toeristen. Bij één van de caches onderweg, zien we een hagedis op een brievenbus.

hagedis

We hebben veel asfalt vandaag, dat fietst lekker door, maar het is minder afwisselend. We komen aan in Silkeborg, waar we watersporters (kanoërs en waterfietsers) op het water zien. We halen er onze boodschappen en fietsen door naar de camping aan de andere kant van de stad, waar we tegen half 3 zijn. We kunnen eindelijk weer douchen en spoelen onze onderkleren grondig uit. Verder relaxen we bij de tent. Ook wel eens lekker.

meer bij Silkeborg

hoogte profiel