Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2022: Jutland fietsroute + Oostzee route
Dag 6 afstand: van: naar:
Donderdag 4 augustus 2022 0,0 km Silkeborg Silkeborg

Hersteldag

Volgens de ene weer-app zou het droog moeten blijven, de andere is wat minder optimistisch. We hakken de knoop door en nemen een rustdag en gaan niet alsnog een paar uurtjes kanoën (wat we van plan waren). De nog niet droge was van gisteravond is in de nacht nog een keer natter geworden, want er was al een klein buitje over getrokken. Maar als we opstaan is het droog.

de was op de camping

We hebben nog boodschappen nodig en besluiten lopend met de GPS te gaan cachen en te eindigen bij de supermarkt. Mocht het wel droog blijven vanmiddag, gaan we alsnog wel het water op. Volgens de app die regen voorspelt, wordt de regen- en onweersbui om 13h verwacht en we willen dan terug zijn bij de tent.

geocachen

We lunchen uiteindelijk op de camping en als het gaat spetteren schuilen we eerst in de shelter die ook op het veld staat.

tent op de camping

Als de lunch op is en het even droog lijkt gaan we toch de tent in. Verstandig, want niet veel later komt de regen met bakken uit de hemel. We besluiten bij te gaan slapen, want Joke heeft een vervelend verkoudheidsvirus/hoestvirus opgelopen in de laatste werkweek en die is niet over en Wim is inmiddels ook aangestoken. Slapen is dan ook de beste tijdsbesteding tijdens een onweersbui. Als we uitgeslapen zijn, willen we de tent uit, maar helaas blijft de onweersbui boven de camping hangen. Als het uiteindelijk droog is, lopen we nog een klein rondje rond de camping. We borrelen bij de buitenkeuken op een droge picknickbank en daarna bereiden we het eten we bij de tent op onze stoeltjes.

uitzicht op water