Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2022: Jutland fietsroute + Oostzee route
Dag 22 afstand: van: naar:
Zaterdag 20 augustus 2022 13,5 km Søby Søby

Relaxdag bij Søby op Ærø

Een relaxdagje, dus we kunnen uitslapen en we worden wat later wakker dan op de fietsdagen. Gelukkig is het gaan waaien en is de uitspoelwas, op een paar dingen na die warmte nodig hebben, droog. We verwachten nog wat zon, dus dat moet wel goed komen. Na een relaxed ontbijt gaan we te voet naar Søby.

Molen

We verkennen het plaatsje met het zoeken van de caches die er liggen.

Gekleurde huisjes

We zijn niet de enigen die aan het schat zoeken zijn. Als we er drie hebben gevonden, vinden we dat we koffie met gebak hebben verdiend. We halen ook alvast brood voor de lunch bij het bakkertje. We zoeken nog een paar caches in het dorpje en lopen via de super voor de karnemelk en tonijnsalade terug naar de camping, waar we bij de tent lunchen.
In de middag fietsen we naar het westpunt van het eiland. Niet alle caches vinden we, maar we zien bij een kunstenaar een mooie koe in het weiland, de vuurtoren en een tweemaster op zee.

Koe kunst Tweemaster Vuurtoren

Op het westelijke punt zien we Jutland liggen, waar we morgen weer naar toe gaan. Terug bij de camping, drinken we wat en gaan daarna naar het strand. Joke zwemt nog een stukje in zee.

Stenen aan de kust

Ons relaxed dagje sluiten we af bij het havencafé/cafetaria Arthur, waar we het plaatselijk gebrouwen biertje drinken en een lekker bord met fish en chips eten.

Lokaal biertje Deense Fish & Chips

hoogte profiel