Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2023: Rondje Oostenrijk
Dag 1 afstand: van: naar:
Zondag 23 juli 2023 ca. 820 km Rolde Buchbach

Autobahn

Vorig jaar hebben we getreind van en naar Flensburg voor ons rondje Denemarken, dat was ons niet goed bevallen. Dus dit jaar gaan we met een iets minder milieuvriendelijk alternatief, namelijk met de auto, naar Buchbach in Zuid-Duitsland voor ons rondje Oostenrijk. We zien veel asfalt en andere auto’s. Dat is eens wat anders dan mensen in de trein. We krijgen ook meer mee van de omgeving waar we rijden. We zien ook een paar bijzondere auto’s onderweg.

Auto's onderweg

We zijn om 7 uur vertrokken en in combinatie met de vele “Bauarbeiten” en verwachte “Stau” zouden we dan eind van de middag moeten aankomen. Gisteren heeft het veel geregend en ook vanochtend is het niet droog. Op naar beter weer! De verwachting is dat de temperaturen beter worden, maar dat we wel geregeld een bui kunnen verwachten. We zullen zien. Naarmate we verder naar het zuiden rijden, wordt het weer al beter. We begonnen met 14 graden Celsius, rond de lunch is het al 24 graden en om 3 uur is het al 31 graden en we zien steeds meer zon naarmate de rit vordert.

De reis verloopt voorspoedig. Het valt op dat veel bruggen in onderhoud zijn met kleine opstoppingen tot gevolg. Op de A3, nog voor Erlangen hebben we een echte file. Op de radio horen we dat uit onderzoek van O2 het 49 euro kaartje (de opvolger van de 9 euro kaartje van vorig jaar) minder gebruikt wordt, maar als die gebruikt wordt dan vaak voor langere stukken. Geen idee of de treinen daardoor veel minder vol zijn en een treinrit dit jaar dan relaxter was geweest. Het autorijden bevalt ons goed, dus we hebben een goed alternatief voor het treinen.

Uitzicht uit de auto

Het laatste stuk van een autoroute is het mooist. We zijn van de Autobahn af en rijden over een autoweg, die overigens ook geen snelheidslimiet kent. Zo’n 20 kilometer voor de camping, als we al op lokale wegen rijden, worden we omgeleid door een verkeersregelaar/brandweerman. Helaas komen we uit bij een andere brandweerman. Die helpt ons wel op weg door aan te geven welke richting we moeten aanhouden. Uiteindelijk zijn we tegen 5 uur op de camping. We lopen een rondje en zoeken een plekje (later zien we op een lijst dat een andere tentplek voor ons was gereserveerd). Als de tent staat, halen we gekoeld drinken en proosten we op de geslaagde dag.

De tent staat