Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2023: Rondje Oostenrijk
Dag 2 afstand: van: naar:
Maandag 24 juli 2023 65,5 km Buchbach Marktl

Gewenning

We slapen in een dalletje en dat betekent klimmen als we op de fiets zitten. Dat is pas om 9:20, want naast een vroeg buitje, waardoor we even blijven liggen, is de receptie ook pas om 9 uur open. Gelukkig is de shop met broodjes wel vroeg open.

Ellaberg

De eerste kilometers zijn dus omhoog en onverhard. Het is even wennen met bagage en dan direct omhoog, dat valt zwaar. Het eerste klimmetje is kort, maar de volgende bij Ellaberg en later in het gehuchtje “Berg”, is het flink aanpoten.

Afdalen na Ellaberg

De plaatsnamen doen hun eer aan. Hoewel niet hoog of lang is het wel steil, met stukjes 10%, bijna alle versnellingen gebruiken we.

Heuvelachtig

Bij een klein dorpje (Mettenheim) drinken we bij een bakker met een buurtsuper ernaast een kop koffie en halen we brood voor de lunch. Met nieuwe energie fietsen we verder. Het is inmiddels wat vlakker. Bij Mühldorf am Inn komen we, via een steile afdaling met een schattig kerkje (met geocache), uiteindelijk bij de Inn.

Kerkje met geocache

Nu zitten we op de Innradweg (fietsroute) en fietsen we meer door het dal. Zoals verwacht is het nu wel passend voor een eerste dag en ook nog voor de wind over grindpaden, echt relaxed.

collage Inn

Tegen 3 uur zijn we bij de super voor de avondboodschappen. We zijn pas vanaf 4 uur bij de boerderijcamping welkom, dus we kunnen rustig aan doen, wat we grotendeels schuilend doorbrengen, want de dreigende lucht laat uiteindelijk toch wat druppels regen vallen. Niet hard, maar je wordt er wel nat van.

Donkere wolken

Even na 4 uur zijn we op de camping, net na een Frans gezin die ons nog bijna van de weg hebben gereden. Tijdens een volgend buitje zetten we de tent op, op een klein veldje met veel gezinnen. We zijn een stuk sneller met tent opzetten dan de Fransen met een grote tent en bijzettentje, waar opa en oma in slapen. Niet veel later komt er nog een grote vakantie fietsende familie aan, met 4 kleine kinderen, waarvan de oudste de een-na-jongste op de aanhangfiets meeneemt. Respect voor de ouders om én de kinderen enthousiast te houden én ook te kamperen.

Op de camping

Naast onze tent hebben we een bankje onder de bomen, waar we genieten van de rest van de middag en de avond en proosten met het gekregen biertje van de camping op de eerste inspanningen van onze vakantie.


hoogte profiel