Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2023: Rondje Oostenrijk
Dag 4 afstand: van: naar:
Woensdag 26 juli 2023 0,0 km Salzburg Salzburg

Succesvol cachen in regenachtig Salzburg

Het regent veel vandaag. Het ontbijt stellen we uit tot half 9, want eerder is het niet droog. We halen broodjes op en kunnen droog naast de tent ontbijten. Bij de laatste hap is het echter alweer de stoeltjes opvouwen en weer de tent in.

Bij de tent

Als het weer droog is, verkennen we nog even het andere tentenveld en gaan aansluitend door richting de stad. Nog geen 200 m buiten de camping breekt de hemelpoort open. Eerst schuilen we onder een boom, maar als die begint door te lekken nemen we een sprintje naar een carport. Het is altijd lastig in te schatten of je regen liever hebt met fietsen of een rustdag, maar vandaag ervaren we het eens bij een rustdag en Salzburg verkennen.

Residenzplatz

Uiteindelijk komen we nog redelijk droog bij de bushalte aan. Eenmaal in het oude centrum gaan we geocachen. Het miezert nog aardig, maar we laten ons niet kennen. Normaliter is cachen niet zo’n succes in grote/toeristische steden, maar vandaag vinden we 5 caches, waarvan er 3 fysiek verstopt liggen. Terwijl het al redelijk druk is met toeristen, maar misschien is het daardoor gemakkelijker ongezien te kunnen loggen.

Wettersäule SalzburgHet smalste pandTegen 12 uur besluiten we naar de andere zijde van de stad te gaan om op een rustiger plekje te gaan lunchen. We doorkruizen de Mirabell tuinen van het gelijknamige slot. Aan de andere zijde komen we in een straatje met horeca, maar uiteindelijk kiezen we voor een tafeltje bij een lokale bakker. Het is er warm en de twee cappuccino’s en de belegde broodjes smaken ons goed.

Uitzicht op Salzburg

Na de lunch lopen we omhoog naar de burcht die ver boven de stad uitsteekt. Je kunt er ook met de gondel komen, maar wij verkiezen de vele trappen omhoog.

Smederij

Eenmaal door de entree is het nog een stuk verder omhoog lopen. We vinden er nog twee caches en verder hangen we de toerist uit met de beklimming van de toren en de musea over de historie van de burcht en de stad.

Deel van de burcht

Als we gaar zijn van alle informatie, dalen we weer af via de andere zijde.

Zonnewijzer

We halen brood en wat drinken en gaan naar de camping. Daar rusten we wat in de tent (het regent alweer) en later eten we een hapje bij het restaurantje op de camping. Morgen zou het beter weer moeten worden. Het zou warmer (was vandaag rond de 15 graden) moeten worden en vooral droger. Daar kijken we naar uit.