Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2023: Rondje Oostenrijk
Dag 7 afstand: van: naar:
Zaterdag 29 juli 2023 65,1 km Kolbnitz Villach

Fietsen door het dal

Het onweert en dat hadden we niet verwacht. We liggen nog in de tent en het is nog vroeg. De regen komt met bakken uit de lucht en klettert op onze tent, dus we blijven nog even liggen. Wakker zijn we wel. We staan tegen 7 uur op, want het regen en de onweerswolk trekken weg. De paar dingen aan de waslijn, zijn weer nat en gaan achterop. Al snel komt de zon erbij, het is al lekker warm, zo’n 17/18 graden C.

Wolken trekken weg

We hebben vandaag niet zo’n vermoeiende tocht, want we fietsen door het dal naar Spittal en daarna pakken we de Drauradweg op. De Möll, het riviertje naast de camping is bruin en bruisend, dat zien we als er erover heen fietsen over een overdekte houten brug.

Bruine rivier

De rivier volgen we niet strak, want we hebben diverse omleidingen. Over het algemeen zijn ze goed aangegeven, al missen we het eindbord wel. Rivieren verderop zijn wel blauw, dus de onweersbui is heel plaatselijk geweest, vermoeden we.

Heldere rivier

In Spittal halen we wat brood en beleg in een winkelcentrum, dat ook toiletten voor bezoekers heeft waar we dankbaar gebruik van maken. We volgen de route naar Villach via de gecombineerde route van de Alpe Adria/ Drauradweg. We zien veel fietsers onderweg. Het is dan ook zaterdag, dus net wat meer dan op een doordeweekse dag. Verscheidene fietsers passeren we een paar keer, vooral tijdens het cachen en tijdens de lunch.

Rechte weg

In Villach gaan we aan het begin van het plaatsje van de route af. Bij de supermarkt slaan we in, om vervolgens bergop naar de camping te fietsen. De route loopt aan de andere zijde dan het centrum van Villach en we hebben het gevoel door het buitengebied te fietsen.

Landelijk fietsen

Vlakbij de camping komen we weer in meer bewoond gebied. We komen met twee andere fietsers aan op de camping en worden tegelijk naar het knusse tentenveldje gebracht. Daar staan al de nodige tenten. Er is op het veld een ons-kent-ons sfeertje, terwijl we maar een paar bekenden van onderweg echt eerder hebben gesproken. Vele andere fietsers volgen de Alpe Adria en gaan morgen over de alpen Italië in. Een klim die ze graag in de ochtend willen doen, vandaar dat er al zoveel tenten staan. Informatie over tenten, slaapmatten en slaapzakken wisselen we uit. Een andere Hilleberg tent, de twee persoons Allak bekijkt onze 3 persoons uitvoering. Die hadden ze nog niet eerder gezien.

Op de campnig in Villach

Het is warm, zo’n 28 graden en we doen het rustig aan en wassen nog wat kleren uit, aangezien het snel droogt. We eten bij de tent en splitsen nadien de taken op, omdat het schemerig begint te worden. Terug van de afwas en tijdens theezetten, worden we overvallen door een regenbui. Snel ruimen we de stoeltjes op en drinken de thee op onder het afdak van het naastgelegen terras. Helaas wordt het niet meer droog en we wachten even op een droger moment om naar de tent te lopen.


hoogte profiel