Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2023: Rondje Oostenrijk
Dag 8 afstand: van: naar:
Zondag 30 juli 2023 69,8 km Villach Sankt Margareten im Rosental

Verrassende Drauradweg op een broeierige dag

Het is warm als we opstaan. Veel fietsers zijn al aan het inpakken, om voor de echte hitte de pas naar Italië over te steken. Wij blijven in Oostenrijk en hebben een relaxtere dag voor de boeg. Alhoewel we in grote lijnen de Drau volgen, is het wel een afwisselende route.

Rustig fietsen

Zeker in de ochtend wisselen de rechte stukken op een grindpad langs de Drau regelmatig af met ommetjes. Ommetjes vaak langs een waterkrachtcentrale. Elke dorp heeft zijn eigen energievoorziening. We komen ook verder van de Drau af, door een bos met een pittige klim aan het begin en even later door een weids landbouwgebied en over een boerenerf. We zien schattige dorpjes met roze kerkjes, waar we af en toe ook doorheen fietsen.

Heiligenkreuz Kirche, Villach

Na weer een stuk langs de Drau komen we uit op een spannend smal paadje omhoog slingerend een bergje op, met enkele steile stukjes erin. We zien als we omkijken dat de afdalers worden gewaarschuwd voor een steile afdaling van >15%. Gelukkig zijn we de tegenliggers niet tegengekomen op dit stuk.

meer met zwanen

Ook fietsen we langs een meer met heel veel zwanen. Als we een bergstroompje via een lange brug oversteken, voelen we de aangename koelte uit de bergen.

Koel bergstroompje

Een stukje verder zien we een bankje bij een bloemenweide. Het bankje staat in de schaduw, dus lang denken hoeven we niet voor onze lunchplek. Als we eenmaal lunchen is het ook rustig geworden op het fietspad en horen we alleen de bijen zoemen.

Bloemenweide

De middag is het wat rustiger fietsen langs de Drau, en gelukkig in de schaduw. Het is wel wat saai, maar de klimmetjes van de ochtend hoeven bij deze temperatuur ook niet.

Fietsen langs de Drau

Tegen half 3 zijn we bij de grote camping met zwemplas. Niet echt ons type camping, maar de keuze was beperkt en aangezien we geen winkels zijn tegengekomen, ook wel weer handig. Na het afkoelen in het meertje en douchen, drinken we een biertje op het terras. We horen al gerommel, dus er zal wel weer regen komen. Onder een parasol zitten we droog. We houden de plek bezet en eten er ook een hapje. Het drinken wordt bezorgd door een bedienrobot, die hadden we nog niet eerder gezien.

Bedienrobot

hoogte profiel