Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2023: Rondje Oostenrijk
Dag 11 afstand: van: naar:
Woensdag 2 augustus 2023 0,0 km Maribor Maribor

Rustdag Maribor

Vandaag een rustdag zoals bedoeld, al staat Joke vroeg op om een wasmachine aan te zetten in de hoop de drukte voor te zijn. De handdoeken hebben geweekt en we doen een korte was van 45 minuten met alle kleding van tevoren even uitgespoeld en ingesopt. De zon schijnt al, maar nog niet op de tent en we blijven nog even liggen. Om 8 uur staan we op en hangen de was op aan de droogmolen die nog niet in de zon staat. Aansluitend gaan we naar de nabijgelegen supermarkt voor brood, een yoghurtje en wat extra drinken. De ochtend relaxen we en verhangen regelmatig de was, zodat we na de lunch de boel droog hebben en naar het centrum kunnen.

Pest pilaar

We gaan met de bus naar het centrum en daar met de GPS de schatten van Maribor opzoeken. We komen langs de oudste wijnrank die tegen de gevel van een historisch pand groeit.

oudste wijnrank

Bij de universiteitsbieb onderzoeken we binnen een kunstwerk met vele opties voor verstopplekken, maar uiteindelijk komen we erachter dat we bij de portier moeten zijn. De dames raken in paniek, omdat ze geen Engels spreken, maar een collega kent het spel wel en geeft ons de cache.

Kunstwerk in bieb

We verkennen de stad verder en zien dat we drie dagen te laat zijn om nog iets van de Jeugd Olympische Spelen mee te krijgen. De promotieborden van de landen staan er nog wel en we zien hoe NOC*NSF Nederland promoot. De vier toeristische topattracties worden vermeld, maar helaas geen informatie over de deelnemende sporters, gelukkig wel te vinden op de website van NOC*NSF.

Olympische info

Bij een van de laatste caches in de Joodse wijk zien we bij de toren van de synagoge zien wij nog een foto expositie van de lokale fotograaf Gorazd Golob met indrukwekkende zwart-wit foto’s van wilde dieren.

Goraz Golob

Helaas vinden we de cache niet, maar we zijn blij dat de cache-eigenaar ons naar deze plek heeft gebracht. Rond 3 uur zijn we in het centrum klaar met schatten zoeken en gunnen we onszelf een Sloveens biertje op een terras.

Sloveens biertje

We gaan terug naar de camping en sluiten de dag af bij een pizzeria.