Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2023: Rondje Oostenrijk
Dag 15 afstand: van: naar:
Zondag 6 augustus 2023 27,7 km Wiener Neustadt Sankt Veit an der Triesting

Relaxte geocachedag met stevige wind

We slapen uit, geen wekker, want we hebben een korte dag voor de boeg. Tegen half 11 gaan we met de tassen naar beneden en gaan op pad.

Wiener Neustadt Cathedral - Dom

We fietsen nog een rondje langs de dom om daar de fietsroute naar de EuroVelo 9 op te pakken, die om de stad heen ligt.

Wiener Neustadtkanaal

We fietsen langs een kanaaltje, niet groot, meer het formaat van een groot irrigatiekanaal. Dit Wiener Neustadtkanaal brengt ons naar Wenen, waar we twee dagen over gaan doen. Net buiten de stad is een luchthaventje, daar stijgt een vliegtuigje op.

Flugplatz Wiener Neustadt Ost

Het is een vlakke route met weidse uitzichten. Verder is het bewolkt en het waait stevig, zeker windkracht 4, misschien wel 5. We hebben de tijd en zoeken elke geocache onderweg op, waar geen mensen zijn. Het vinden lukt helaas niet altijd. Bij Leobersdorf pakken we de Triestingtalroute op langs de gelijknamige rivier richting een camping in de buurt.

Fietspad door bosje

De route is afwisselend door het open veld en door bosjes. Ook daar worden we niet moe van. We komen om 2 uur op de camping aan en zoeken een plekje bij de grote (zwem)vijver met een bankje. We zetten de tent op met het maximale aantal scheerlijnen en met de punt in de wind. De zon schijnt en het waait flink, dus wassen we de onderkleren van de afgelopen dagen uit, want het is zo droog aan de waslijn.

Eenden

De Masai Mara camping heeft mooie beelden van dieren en in de vijver zwemmen diverse eenden en we zien ook diverse vogels.

Masai Mara camping

Aan de overzijde van de vijver spotten we zelfs nog een ijsvogeltje.

Ijsvogeltje

Op een klein spetterbuitje na blijft het droog en ondanks de zon, wordt het niet warmer dan 18 graden. Tegen half vijf wordt het drukker op de camping met camperaars en caravans. We besluiten nog maar een rondje te lopen en een cache nabij de camping op te zoeken in het bos. Bij terugkomst zien we dat het tentenveldje officieel aan de overkant is, daar worden drie tenten neergezet. De plekken aan onze kant raken ook vol. Naast ons een Zweeds gezin inclusief grootouders in een camper, aan de andere zijde een grote tent met Spanjaarden. De kinderen van hen, en al eerder andere campinggasten, gaan waterfietsen op de vijver. We kijken geamuseerd toe hoe ze bijna te water gaan met het in- en uitstappen bij het vlot. Door de harde wind koelt het snel af en we besluiten de thee in het nieuwe keukentje, dat speciaal voor (fiets)trekkers is gemaakt, te drinken om vervolgens in de tent een beetje warm te blijven en uiteindelijk vroeg op bed te gaan.


hoogte profiel