Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2023: Rondje Oostenrijk
Dag 16 afstand: van: naar:
Maandag 7 augustus 2023 43,6 km Sankt Veit an der Triesting Wien Meindling Bahnhof
Maandag 7 augustus 2023 184,0 km Wien Meindling Bahnhof Linz Bahnhof
Maandag 7 augustus 2023 4,8 km Linz Bahnhof Linz

Harde wind

De nacht is onstuimig verlopen, voor ons gevoel zeker windkracht 6 met windstoten tot 8 Beaufort. De kleine takjes breken af en vallen op onze tent. Gelukkig geen schade. Onze tent blijkt goed bestand tegen deze weersomstandigheden. De extra ventilatiemogelijkheid in het dak hebben we dicht gedaan vanwege de onrust. We hebben redelijk geslapen, maar wel regelmatig even wakker zowel vanwege de wind, alsook vanwege het matje van Joke dat is gaan delamineren. We zijn vroeg wakker, want het regionale treintje komt vlak boven de camping langs om 6 uur en niet veel later begint de nabijgelegen industrie met lawaai. Tegen 7 uur zijn we dan ook opgestaan. Alles is droog, ook het sponsje en de tent van binnen en buiten, toch ook wel een voordeel van zo’n wind. De zon probeert erbij te komen op deze frisse ochtend.

Langs kanaaltje

Tegen half 9 zijn we weer op pad. We zijn benieuwd of we veel hinder van de (westen)wind zullen krijgen naar Wenen. Terug naar Leobersdorf hebben we voor de wind. Het fietspad is bezaaid met vele takjes en bladeren. Op de EuroVelo 9 gaan we richting het noorden grotendeels langs het kanaaltje, waar we gisteren ook langs hebben gefietst. Gelukkig hebben we regelmatig struiken langs het fietspad, onmisbaar met zo’n harde wind.

Beschut fietspad

Naarmate we dichter bij Wenen komen, zien we meer velden met druiven en ook enkele wijnhuizen. Dit jaar is waarschijnlijk geen goed wijnjaar, al kan september nog veel goed maken.

Druivenranken

Ook fietsen we nog naast een aquaduct met het kanaaltje over een ander watertje.

Aquaduct

Als we Wenen naderen komen we langs grote wegen en industriegebieden. We fietsen direct door naar het station vanwege een naderend spetterbuitje. De stationstunnel ziet er guur uit en we besluiten op het perron te gaan lunchen. Nadat we onze broodjes ophebben, verkennen we het stationsgebied beter op zoek naar warme drinken. Die vinden we uiteindelijk onder het perron op een pleintje. We balen dat we die niet eerder hadden gezien. Daar is het wel gezellig en wat aangenamer.

Station Wien-Meidling

De treinreis naar Linz verloopt voorspoedig. Daar fietsen we de winkelstraat door met vele bekende winkelketens. Aan de andere zijde van de Donau, vinden we nog een cache, die we bij onze eerste fietsreis (in 2010) voorbij waren gefietst. We overnachten bij de kano- en roeivereniging. Het is ondertussen minder hard gaan waaien en het is droog, maar het blijft een frisse avond.

Op de camping

De volledige trein/reis route van vandaag:
Sankt Veit an der Triesting - Wien Meindling Bahnhof : fietsen
Wien Meindling Bahnhof - Linz Hbf : RJ 646 (14:02-15:28)
Linz Hbf - Linz : fietsen


hoogte profiel

Hoogte profiel is alleen het deel "Sankt Veit an der Triesting - Wien Meidling Bahnhof"