Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2023: Rondje Oostenrijk
Dag 17 afstand: van: naar:
Dinsdag 8 augustus 2023 5,6 km Linz Linz Bahnhof
Dinsdag 8 augustus 2023 106,0 km Linz Bahnhof Passau Hbf
Dinsdag 8 augustus 2023 97,1 km Passau Hbf Neumarkt-St.Veit Bahnhof
Dinsdag 8 augustus 2023 26,6 km Neumarkt-St.Veit Bahnhof Buchbach

Treinen en fietsen deel 2

Vandaag treinen we verder van Linz, via Passau naar Neumarkt-St.Veit om van daaruit te gaan fietsen naar de camping waar de auto staat. Laatste fietsdag dus. Ons rondje Oostenrijk is eigenlijk vandaag al ten einde.

Linz

We hadden overwogen een heel rondje te fietsen, maar gezien de beschikbare dagen en aangezien we de route van Passau naar Wenen al in 2010 hebben gefietst, hebben we besloten te treinen. Helaas lukt het niet op één dag, omdat er aan het spoor wordt gewerkt en we genoodzaakt waren een andere route te nemen. Zo is de tussenstop in Linz in de route gekomen. We verkennen het centrum van Linz nog een beetje voordat we naar het station gaan.

Op Passau Hbf

We treinen verder met een regionale trein naar Passau, om vandaaruit met een heel lokaal treintje door een slingerend dal naar Neumarkt-St Veit te komen.

In trein naar Neumarkt-St.Veit

Het is een treintje met alleen een machinist en we kunnen door zijn raam meekijken. Als je op diverse stations wilt uitstappen moet je dat persoonlijk bij de machinist melden. Het gaat niet snel, maar het is een mooi dal. Het is droog, dus we stappen uit in Neumarkt-St.Veit en halen er de boodschappen.

Heuvelig fietsen

Nog 30 kilometer te fietsen, voornamelijk over wat grotere, maar rustige wegen.

Uitzicht op de Alpen

We hebben mooie uitzichten op de Alpen in de verte en komen nog langs een hoogste punt van Landkreis Landshut (520m). Het is behoorlijk heuvelig, maar het fietst gemakkelijk. We kunnen merken dat we getraind zijn. De route gaat ook nog over een mooi onverhard pad langs een paar boerenerven.

Onverhard pad

We zijn tegen 5 uur op de camping en proosten met een gekoeld Bayerisch biertje op de tocht. De avond is warmer dan afgelopen avonden, helaas wel met vliegen. Morgen weer naar huis.

De volledige trein/reis route van vandaag:
Linz - Linz Hbf : fietsen
Linz Hbf - Passau Hbf : REX 1776 (09:50-11:12)
Passau Hbf - Neumarkt-St.Veit : RB 46 (11:59-14:09)
Neumarkt-St.Veit - Buchbach : fietsen


hoogte profiel

Hoogte profiel is alleen het deel "Neumarkt-St.Veit Bahnhof - Buchbach"