Berichten:
Lijkt oms een heel leuk rondje om deze zomer te gaan doen. Hoe snel went het links rijden?
Hebben jullie misschien de GPS track beschikbaar? die zou ik dan graag gebruiken

Antwoord beheerder:
Beste Arny,

Bedankt voor je reactie in ons gastenboek.
Ik vermoed dat je het over ons "Rondje zuid-Engeland" hebt.

Het links rijden went erg snel, althans dat vinden wij. Je zult heus wel een keer aan de 'verkeerde' kant van de weg gaan fietsen maar door de eerste auto zal je dit heel snel corrigeren en daarna niet meer fout doen.

De actuele GPS-track voor "Fietsen rond Het Kanaal - deel 1" kun je hier downloaden: https://www.recreatief-fietsen.nl/fietsenrondhetkanaal/menu-fietsen-rond-he t-kanaal-deel-1/gps-bestanden-het-kanaal

De actuele GPS-track voor "London - Land's End Cycle Route / Hart van Engeland route" kun je verkrijgen via: http://www.london-landsendcycleroutebook.com/order-the-book

Het is sowieso altijd handig om de actuele route gidsen te hebben en mee te nemen. Een GPS is elektronica en kan dus kapot gaan tijdens de reis en dan heb je niets mee om de route te vervolgen.

De track Vlissingen - Duinkerken kun je eventueel van mij krijgen, die route heb ik zelf samengesteld.

Veel fietsplezier gewenst,
Wim


Toegevoegd: 8 juni 2019
Verwijder deze post Beantwoord deze post Bekijk IP adres.
Berichten:
hallo,

Bedankt voor 't uitgebreide verslag. Ik heb hier wel wat aan, ben onze mogelijke fietstrip naar St.Petersburg aan 't voorbereiden.

greetz,
Marja & Jan


Toegevoegd: 15 februari 2019
Verwijder deze post Beantwoord deze post Bekijk IP adres.
Berichten:
Super! Super! Super!
Mooie circuit, prachtige foto's en teksten.
We hebben echt genoten.
Bedankt.
Jacques & Ida


Toegevoegd: 10 januari 2019
Verwijder deze post Beantwoord deze post Bekijk IP adres.
Berichten:
Hallo Wim en Joke,

Ik ben van plan in mei van Tilburg naar Genua te gaan fietsen. Het eerste deel naar Bern conform jullie vakantie in 2012. Erg leuk om jullie verhaal te lezen en dat jullie in 14 dagen in Bern waren. Benieuwd hoe deze 'gedateerde' route nu is; wijkt hij veel af van deel 1 ' de route naar Venetië ' ? Benieuwd wat jullie planning voor 2019 is. Groet!

Antwoord beheerder:
Beste Henrik,

Bedankt voor je reactie in ons gastenboek.

Hoe de route nu is ga je waarschijnlijk zelf ontdekken, altijd handig om de nieuwste versie van het routeboekje en de recentste GPS track te gebruiken.

Onze planning voor 2019 is de groene ronde Ierland van Benjaminse.

Veel fietsplezier gewenst,
Wim


Toegevoegd: 18 november 2018
Verwijder deze post Beantwoord deze post Bekijk IP adres.
Berichten:
Mooi neergepende ervaringen!

Wij fietsen in 2019 van Bordeaux naar de Alpen en zouden de midden Frankrijk route volgen tot aan de Rhône.

We fietsen elke dag zo'n 200km met de racefiets. Ik las dat er toch een aantal onverharde stukken in zitten. Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Zijn die stroken te doen met een racefiets?

Antwoord beheerder:
Beste Matthijs,

Bedankt voor je leuke reactie.

Wij kunnen ons niet echt herinneren dat er stukken onverhard in de Midden-Frankrijk route zaten. Heb je die informatie van onze website of uit het boekje??

Alleen het laatste stukje van onze route naar de camping bij St. Cirq-Lapopie (het jaagpad) was wat lastig en niet aan te raden met de racefiets. Daar kun je beter over de weg langs het water blijven fietsen.

Misschien kun je aangeven waar volgens jou die onverharde stukken zouden moeten zitten, dan zullen we daar nog op reageren.

Met fietsgroet,
Wim & Joke


Toegevoegd: 30 oktober 2018
Verwijder deze post Beantwoord deze post Bekijk IP adres.
Berichten:
Hallo Wim & Joke,

Tjonge jonge wat een fietservaring zeg, leuk.
Mijn zus en ik zijn afgelopen juni naar Milaan gefietst over Duitsland etc.
Nu willen we aankomend jaar richting Venetie en dan over Belgie en Frankrijk met de boekjes van Benjaminse. Maar we zien zo op tegen de Ardennen en heuvels. Hoe was jullie ervaring hierin?
Groet Christiane

Antwoord beheerder:
Beste Christiane,

De route naar Venetië is nog steeds een van de mooiste routes, zo niet de mooiste, dus we kunnen jullie hem aanbevelen. Het beeld dat jullie hebben van de Ardennen is waarschijnlijk dat van voor de oude spoorbaanfietspaden zoals de Vennbahn.
De route heeft aantal van dit soort paden erin zitten, maar uiteraard ook nog wel eens een stuk klimmen. Het blijven de Ardennen. Mijn advies is om de dagen met de pieken niet te lang te maken, zodat je enerzijds de tijd hebt en niet uitgeput raakt. Op onze site kun je aan de hand van de hoogteprofielen de route goed inschatten, we hebben een vaste schaalverdeling. In de hele route zitten wel klimmen, maar je traint jezelf ook tijdens de tocht, zodat je met al aardige klimervaring in Zwitserland aankomt. Daar zijn ook nog meer treinopties als het toch te zwaar blijkt.
Maar de klim naar de Gorges du Pichoux (onze dag 13) vond ik zelf heel mooi, met het watertje dat naast de weg stroomde en het Zwitserland gevoel. Of het zwaar is hangt natuurlijk ook van je eigen conditie af, of je veel kunt infietsen van te voren en uiteindelijk ook het weer, maar dat weet je toch niet van te voren ;)

Veel plezier met de voorbereidingen en de tocht zelf.

Groetjes,

Joke


Toegevoegd: 3 september 2018
Verwijder deze post Beantwoord deze post Bekijk IP adres.
Berichten:
Leuke link vanuit europafietsers naar jullie verhaal. Ikzelf ben in september in Genève en heb dan 13 dagen tijd om te fietsen. Kunnen jullie, het traject kennende, inschatten of de tocht naar Bordeaux haalbaar is in die tijd? Jullie fietsen 15 dagen met 2 rustdagen nog erbij. Ik ben een sportief ingestelde 30er met wel wat fietservaring, maar wil geen druk ervaren tijdens het fietsen :p.

Benieuwd naar jullie reactie,
Gr
ansofie

Antwoord beheerder:
Hallo An-Sofie,

Een beetje late reactie, maar wij waren zelf aan het fietsen, "Het spoor van de Vrijheid" in tegengestelde richting.

Er zitten vijf 'toppen' in de route waarvoor in het boekje aangeraden wordt om er één per dag te doen, dat hebben wij dan ook gedaan. Als je meer per dag wilt en kunt fietsen (en dus langere dag-afstanden doet) dan zal het waarschijnlijk wel in 13 dagen kunnen.

Groet,
Wim


Toegevoegd: 18 juli 2018
Verwijder deze post Beantwoord deze post Bekijk IP adres.
Berichten:
QUELLE BELLE AVENTURE!!!
WE HEBBEN ECHT GENOTEN.
BEDANKT.
Jacques en Ida.


Toegevoegd: 12 maart 2018
Verwijder deze post Beantwoord deze post Bekijk IP adres.
Berichten:
Dag Joke en Wim,
dat was een leuk middagje lezen, al die enthousiaste verhalen! Heel herkenbaar ook, wij hebben al Santiago, Rome, Tours, Berlijn en Göteborg 'in de benen', en willen dit jaar naar Wenen, zoals jullie in 2010 deden.
Mijn vraagje: hebben jullie de GPS-track van die tocht? We kopen zeker ook de boekjes (mijn man heeft de GPS, maar ik wil er niet 'blindelings' achter rijden!). De ervaring leert ons dat deze combinatie van boekje en GPS ideaal is.
Alvast bedankt en nog fijne vakanties, al fietsend of al wandelend, alle twee leuk!


Toegevoegd: 1 januari 2018
Verwijder deze post Beantwoord deze post Bekijk IP adres.Berichten:
Hallo,
Ik heb met grote belangstelling jullie reis van Engeland gelezen.
Heel mooi en interessant.
Zelf fiets ik ook erg veel.
groeten,
fietsenmetharma.nl


Toegevoegd: 28 augustus 2017
Verwijder deze post Beantwoord deze post Bekijk IP adres.
Powered by PHP Guestbook - brought to you by PHP Scripts
 
1 2 3 4 Volgende › Laatste »