Berichten:
ik(pol) en mijn vrouw mieke hebben begin juni 2019de ronde van ierland gereden.we zijn van belgie en zijn met de auto via duinkerke de ferry genomen naar dover dan door engeland gereden naar holyhaed en de ferry naar dublin.Van dublin zijn we naar clane (40 km van dublin)gereden waar mijn broer woont en onze auto daar gestald .Vandaaruit zijn we vertrokken met onze fietsen richting noord ierland waar we de route opgepikt hebben .We hebben enorm geluk gehad met het weer in totaal 1 uur regen .In totaal hebben we 16 dagen gefietst 1650 km met 16000 hoogtemeters .het was een van onze mooiste fietsreizen maar je moet wel geluk hebben met het weer

Toegevoegd: 1 maart 2020
Verwijder deze post Beantwoord deze post Bekijk IP adres.
Berichten:
L.S.

Aangezien ik van plan ben om in de loop van dit jaar de Groene Ronde van Ierland te fietsen aan de hand van het routeboekje van Benjaminse heb ik met belangstelling jullie verslag van jullie fietstocht door Ierland gelezen. Bedankt voor het inspirerende verslag en de foto's.

Ik heb een vraag over de treinkaartjes van Holyhead naar Harwich, hebben jullie die al in Dublin op het treinstation gekocht of pas in Holyhead?

Bedankt voor jullie antwoord.

MVG

Jan Veerbeek

Antwoord beheerder:
Beste Jan,

Het lijkt mij niet mogelijk om Engelse treinkaartjes op een Iers station te kopen. Dublin ligt in Ierland en Ierland is, in tegenstelling tot Noord-Ierland, géén onderdeel van het Verenigd Koninkrijk.
Daarnaast is het zo dat treinkaartjes in het Verenigd Koninkrijk fluctuerende prijzen hebben (net als vliegtuigen), dus hoe meer boekingen er zijn gemaakt hoe hoger de prijs en waarschijnlijk is het op de dag zelf ook duurder.

Wij hebben de kaartjes van Holyhead naar London Euston en ook van London naar Harwich ca. 8 weken voor de geplande treinreisdatum online geboekt. Dit leek ons de goedkoopste methode, wij zagen prijzen tot ruim boven de GBP 200,00 staan voor twee personen voor het traject Holyhead-London. (wij hebben samen GBP 79,00 betaald voor dat stuk)
Je krijgt dan een code waarmee je ze in combinatie met je creditcard uit de automaat kunt halen of gewoon aan de balie afhalen met die code.
Wij reisden met Virgin Trains, die zijn deze verbinding inmiddels kwijt geraakt. Nu rijdt Avanti West Coast (= Trenitalia) deze route.

Van London Liverpool Street naar Harwich rijdt Greater Anglia, deze hebben wij geboekt als twee losse tickets geboekt: London-Manningtree en Manningtree-Harwich, was iets duurder maar dan kun je van Manningtree naar Harwich met elke willekeurige trein i.p.v. een relatief krappe overstap met perronwissel (er bleken wel liften te zijn) i.p.v verplicht met de trein op de geboekte tijden.

Verbindingen zoeken gaat vrij makkelijk met: nationalrail.co.uk

Veel plezier in Ierland.

Groet,
Joke & Wim


Toegevoegd: 16 februari 2020
Verwijder deze post Beantwoord deze post Bekijk IP adres.
Berichten:
Hi :).

Wat een mooie reis!

Wij gaan een dag of 7 fietsen in ierland en willen het liefst het allermooiste stuk kiezen. Wat raden jullie aan?

groetjes,

Gemmeke :D

Antwoord beheerder:
Hoi Gemmeke,

Tja, wat is het allermooiste deel van Ierland voor een korte vakantie van 7 fietsdagen?

Wat vonden wij het mooist (in volgorde van onze route):
- Glenveagh National Park in het hoge noordwesten.
- Connemara, ten (noord)westen van Galway.
- Aran Islands, ten westen van Galway.
- Ballybeama Pass, ten zuidwesten van Killarney (Kerry)
- Healy Pass in het zuidwesten (op Beara)
- Wicklow Mountains direct ten zuiden van Dublin.

Zoals je ziet ligt het allemaal nogal verspreid over het land. Maar het meeste ligt aan de westkant van Ierland. (Dingle hebben wij overgeslagen).
Dan is het natuurlijk nog de vraag hoeveel kilometer je per dag af denkt te kunnen leggen. Wij vonden Ierland over het algemeen zwaarder dan we vooraf hadden ingeschat door de vele korte klimmetjes en tegenwind in de eerste week.

Ons advies zou dus zijn: zorg voor meer fietsdagen.
Als dat geen optie is: stel het uit tot je meer fietsdagen aaneengesloten beschikbaar hebt.
Als dat echt geen optie is: ergens aan de westkant, maar of je dan voor een combinatie zuidwesten/westen of westen/noordwesten moet gaan, mag je zelf bepalen.

Veel succes met deze moeilijke keuze en veel fietsplezier in Ierland gewenst.

Groet,
Joke en Wim


Toegevoegd: 2 februari 2020
Verwijder deze post Beantwoord deze post Bekijk IP adres.
Berichten:
Hallo Wim en Joke,
Ik overweeg de route rond het kanaal te fietsen maar twijfel over wat ik in Engeland zal kiezen; De kustroute of de Hart van Engelandroute. Welke vonden jullie het mooist, zwaarst?
Groet
Jos

Antwoord beheerder:
Beste Jos,

De keus tussen "Fietsen rond het Kanaal deel 1" en "London - Land's End Cycle Route (Hart van Engeland)" is best lastig.

Welke het zwaarst is: Wij denken dat "Fietsen rond het Kanaal deel 1" de zwaardere route van de opties 2 is. Veel op en neer langs de kust, soms zo steil dat lopen de enige optie is. Ook de wind is/kan een verzwarende factor zijn.

Welke het mooist is: Beiden routes hebben hun eigen mooie stukken, zelfs fietsen door London is opzich mooi en prima te doen. Wij zijn zelfs over de Tower Bridge gekomen al ging de route daar niet over voor zover wij weten.
"Fietsen rond het Kanaal deel 1" komt door diverse natuur gebieden waaronder het New Forest National Park en het Dartmoor National Park en gaat daarnaast via Isle of Wight. En niet te vergeten: deze route gaat langs de kust.
"London - Land's End Cycle Route" gaat door het Exmoor National Park maar ook via de Two Tunnels Greenway, de Tarka Trail en de Strawberry Line (allen voormalige spoorlijnen).
Beide routes hebben dus hun mooie punten.

Succes met het maken van je keuze.

Groet,
Wim & Joke


Toegevoegd: 1 januari 2020
Verwijder deze post Beantwoord deze post Bekijk IP adres.
Berichten:
Bonsoir Joke en Wim,
Wij hebben weer genoten van de mooie foto's en teksten.
Ierland is een prachtig land ook als de zon een beetje verlegen is.
Bedankt voor de kijk en lees plezier.
Jacques & Ida


Toegevoegd: 13 november 2019
Verwijder deze post Beantwoord deze post Bekijk IP adres.
Berichten:
met heel veel Interesse jullie tocht uit 2011 gevolgd.veel dank daarvoor.

Wil die ook gaan rijden.

Vraag mij af met hoeveel bagage jullie rijden en hoeveel uur per dag ongeveer rijden.

Omdat ik alleen rij hebben jullie nog een tip of je je fiets en bagage te beschermen tegen diefstal vandalisme
Ik vraag mij af hoe je een monument museum te bezoeken terwijl je fiets buiten staat?
Robert

Antwoord beheerder:
Beste Robert,

Op onze statistiekenpagina https://www.wikno.nl/2011/stats2011.php kun je zien wat we gemiddeld fietsen. Dit komt meestal uit tussen de 80 en 85 km per reis. Op de ‘zware’ dagen (qua klimmen) plannen we rond de 70km en op de vlakke etappes rond de 90 km, maar veel hangt af van beschikbaarheid van campings op de route. Wim fietst met voor- (ca. 3kg per stuk) en achtertassen (ca. 5,5 kg per stuk) en Joke met alleen achtertassen (ca. 6,5 à 7 kg per stuk). Gewicht hangt af van de voorraad voedsel. Op onze bagagedragers heeft Wim de tent van ca. 3,5 kg en Joke tegenwoordig in Ortlieb opbergzak van ca. 2,5 kg.
Wij zetten fiets meestal op slot en nemen waardevolle spullen mee als we een monument bezoeken, maar dat doen we niet vaak. Bij het boodschappen doen blijft meestal eentje bij de fietsen.

Veel fietsplezier gewenst,

Joke


Toegevoegd: 30 september 2019
Verwijder deze post Beantwoord deze post Bekijk IP adres.
Berichten:
Lijkt oms een heel leuk rondje om deze zomer te gaan doen. Hoe snel went het links rijden?
Hebben jullie misschien de GPS track beschikbaar? die zou ik dan graag gebruiken

Antwoord beheerder:
Beste Arny,

Bedankt voor je reactie in ons gastenboek.
Ik vermoed dat je het over ons "Rondje zuid-Engeland" hebt.

Het links rijden went erg snel, althans dat vinden wij. Je zult heus wel een keer aan de 'verkeerde' kant van de weg gaan fietsen maar door de eerste auto zal je dit heel snel corrigeren en daarna niet meer fout doen.

De actuele GPS-track voor "Fietsen rond Het Kanaal - deel 1" kun je hier downloaden: https://www.recreatief-fietsen.nl/fietsenrondhetkanaal/menu-fietsen-rond-he t-kanaal-deel-1/gps-bestanden-het-kanaal

De actuele GPS-track voor "London - Land's End Cycle Route / Hart van Engeland route" kun je verkrijgen via: http://www.london-landsendcycleroutebook.com/order-the-book

Het is sowieso altijd handig om de actuele route gidsen te hebben en mee te nemen. Een GPS is elektronica en kan dus kapot gaan tijdens de reis en dan heb je niets mee om de route te vervolgen.

De track Vlissingen - Duinkerken kun je eventueel van mij krijgen, die route heb ik zelf samengesteld.

Veel fietsplezier gewenst,
Wim


Toegevoegd: 8 juni 2019
Verwijder deze post Beantwoord deze post Bekijk IP adres.
Berichten:
hallo,

Bedankt voor 't uitgebreide verslag. Ik heb hier wel wat aan, ben onze mogelijke fietstrip naar St.Petersburg aan 't voorbereiden.

greetz,
Marja & Jan


Toegevoegd: 15 februari 2019
Verwijder deze post Beantwoord deze post Bekijk IP adres.
Berichten:
Super! Super! Super!
Mooie circuit, prachtige foto's en teksten.
We hebben echt genoten.
Bedankt.
Jacques & Ida


Toegevoegd: 10 januari 2019
Verwijder deze post Beantwoord deze post Bekijk IP adres.
Berichten:
Hallo Wim en Joke,

Ik ben van plan in mei van Tilburg naar Genua te gaan fietsen. Het eerste deel naar Bern conform jullie vakantie in 2012. Erg leuk om jullie verhaal te lezen en dat jullie in 14 dagen in Bern waren. Benieuwd hoe deze 'gedateerde' route nu is; wijkt hij veel af van deel 1 ' de route naar Venetië ' ? Benieuwd wat jullie planning voor 2019 is. Groet!

Antwoord beheerder:
Beste Henrik,

Bedankt voor je reactie in ons gastenboek.

Hoe de route nu is ga je waarschijnlijk zelf ontdekken, altijd handig om de nieuwste versie van het routeboekje en de recentste GPS track te gebruiken.

Onze planning voor 2019 is de groene ronde Ierland van Benjaminse.

Veel fietsplezier gewenst,
Wim


Toegevoegd: 18 november 2018
Verwijder deze post Beantwoord deze post Bekijk IP adres.
Powered by PHP Guestbook - brought to you by PHP Scripts
 
1 2 3 4 5 Volgende › Laatste »